Uyku Sorunlarımıza Çözüm Arayışı

  Anne olmaya hala tam anlamıyla alıştığım söylenemez sanırım. Sabretmek zor geliyor zorluklara. Belki de benim terbiye olması gereken yönümde "sabır"dır. Sabır Kur'an'da "Direnmek" anlamında kullanılıyor. Bu anlamı hayatıma geçirebildiğim gün, hemen pes etmeyip onlarla başa çıkabilmeyi öğrendiğim gün olacak.

  Tüm bunlar aklıma nerden mi geldi? Meryem 3 aylık ve düzenli bi hayatı fazlasıyla seven bir bebek. Bu durum bir yandan beni mutlu ederken diğer yandan da tedirgin ediyor. Dışarı onunla çıkmak artık kırk kere düşündüğüm bir olay haline geldi. Onu yıpratıcam uykusuz bırakıcam düşünceleri beni oldukça üzüyor çünkü. Gece uykularımız oldukça iyi çok şükür ki. Ama seslere bu kadar duyarlı bir bebek olması bazen okadar yorucu oluyor ki. O uyurken evde fılsıldaşmaların, kapılar, parkeler gıcırdamasın mutfaktan tabak çanak sesi ona gitmesin diye evde attığımız taklaların haddi hesabı yok. Bu durum bir süre sonra yorucu olmaya başlıyor gerçekten. Bu duruma bir çözüm üretmek zorundayım artık. Uykuya dalma süremizi kısaltabilirsek ve seste de uyuyabilmeyi de başarırsak hangı ortama girersek girelim onu uyutabileceğim için düzeni de bozulmamış olacak. Düzeni bozulduğu, uyku vakti geçtiği zamanlarda geceleri sürekli uyanıyor ve yorgunluktan bir türlü derin dalamıyor malesef.

  Bu durumu öylece kabul etmek yerine sabrederek (yani mücadele ederek ) çözüm bulmaya çalışıcam. olurda düzeltmeyi başarırsam burada da mutlaka paylaşırım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Eğitimci Olarak; Anne

İSLAM VE İNSANLIĞIN GELECEĞİ

Yine Yeniden!